جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳
ساعت : ۱۳:۱۷
کد خبر: ۸۴۰۱۷
|
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۹

برنامه‌های فرهنگی هنری نگارخانه آفرینش نقش اعلام شد

اولین نشست شورای راهبردی برنامه‌های فرهنگی و هنری منطقه ۴، باحضور مسئولان منطقه و جمعی از هنرمندان برگزار شد.
به گزارش رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران؛ اولین جلسه شورای راهبردی برنامه‌های فرهنگی، هنری نگارخانه آفرینش نقش در سالن کنفرانس فرهنگسرای اشراق برگزار شد. 

در این جلسه که شروع تحولی گسترده در منطقه خواهد بود هنرمندان حوزه تجسمی منطقه ۴، مسئول نگارخانه آفرینش نقش، معاون فرهنگی منطقه ۴ و تعدادی از آتلیه داران، مدرسان هنر و مدیران آموزشگاه‌های هنری این منطقه حضور داشتند. 

تعامل بین فرهنگسرا و نهاد‌های فرهنگی و هنری

غلامی معاون فرهنگی هنری منطقه ۴ گفت: این نشستی، یک نشست هم‌اندیشی بین مراکز فرهنگی و هنری و نهاد‌های فرهنگی منطقه ۴ است که در مرحله نخست به هنرهای تجسمی اختصاص یافته است. 
 
وی افزود: خلایی که مدتی است بین مراکز فرهنگی آزاد منطقه و فرهنگسرا وجود دارد این است که تعامل بین آن‌ها وضعیت مشخصی ندارد که یک نقشه راه معین و چشم‌اندازی هدفمند را ایجاد کند. به اعتقاد من همه ما باید احساس دِین کنیم و نسبت به منطقه و وضعیت هنری آن حساس باشیم. 

وی خاطر نشان کرد: به همین منظور از شما فعالان هنر و هنرمندان جوان و کار بلد دعوت کردیم تا در این مراسم شرکت کنید و تعامل بیشتری با هم داشته باشیم تا سریع‌تر به چشم انداز مورد نظر و اهدافمان نزدیک شویم. 

اهداف و سرفصل برنامه‌های نگارخانه آفرینش نقش

بابک تن، مسئول نگارخانه آفرینش نقش گفت: در این نشست تصمیم داریم به صورت مختصر از اهداف نگارخانه و سرفصل برنامه ریزی‌ها صحبت کنیم. دغدغه نگارخانه، دغدغه آموزشگاه هاست. موضوعی که مورد توجه است این که خیلی از موسسه‌ها و مراکز هنری که در منطقه فعالیت می‌کنند و اتفاقا از سطح توانمندی بالایی هم برخوردارند فضایی برای تعامل در اختیارشان نیست. این اتفاق در سایر مناطق نیز می‌افتد که هر موسسه به صورت مجرد کار خویش را پیش می‌برد. 

وی افزود: در منطقه ما بیش از ۲۰ آموزشگاه به صورت‌ آتلیه، کارگاه، نگارخانه خصوصی فعالیت می‌کنند. بیش از ۲۰۰۰ هنرجو داریم که متاسفانه به رغم تلاششان اتفاق خاصی نمی‌افتد و رشد چشمگیری حاصل نمی‌شود. این اتفاق از این جلسه آغاز خواهد شد که طی آن برنامه‌های منسجمی را تعریف و اجرا خواهیم کرد. 

تن ادامه داد: دغدغه فروش تابلو‌ها و اقتصاد هنر موضوعی است که شاید هیچ یک از شما به درستی از آن آگاهی نداشته باشید. این‌ها دغدغه‌های ماست که با برنامه‌ریزی دقیق و دعوت از استادان به‌نام روی آن‌ها کار خواهیم کرد. 

وی اظهار داشت: افزایش هنرجوهای آموزشگاه‌ها، فروش بهتر آثار و ارتقای توانمندی هنرجویان از برنامه‌های اصلی ماست. برگزاری جشنواره‌ها و کارگاه‌های گروهی، همایش‌هایی با حضور استادان و برپایی نمایشگاه‌های هنری در اولویت امور است که به تفصیل شرح خواهم داد. 
 
مسئول نگارخانه آفرینش نقش یادآور شد: در بحث اقتصاد هنر در ابتدا حتما روی تبلیغات و اطلاع‌رسانی کار خواهیم کرد. چرا که شناخت مخاطب هدف و در اصطلاح مخاطبی که برای خرید آثار به نمایشگاه می‌آید خیلی اهمیت دارد. در این زمینه یکی از گزینه‌ها مشارکت با شرکت هاست. شرکت‌هایی که از تبلیغ نمایشگاه سودی عایدشان می‌شود اما در ‌‌نهایت مشارکت با این شرکت‌ها به نفع هنرمند است. 
  
وی گفت: چرایی و چگونگی موفقیت در بحث اقتصاد هنر را در همایشی که در دی ماه خواهیم داشت، بررسی خواهیم کرد.

وی تصریح کرد: کارگاه‌هایی را با حضور استادان و هنرجویان برگزار خواهیم کرد که با توجه به وضعیت هوا، این کارگاه یا در فضای نگارخانه و یا در محوطه و حیاط فرهنگسرا برگزار می‌شود. این موضوع مخاطب را جذب می‌کند و در مخاطب کشش ایجاد می‌کند تا بیاید و در کلاس‌ها ثبت نام و هنر را دنبال کند. همچنین در این کارگاه‌ها حتما توجه ویژه‌ای به صنایع دستی خواهیم داشت. 
 
تن افزود: یکی از همایش‌ها آفرینش خیال است که به سبک‌ها و شیوه‌های اجرا توجه دارد و از مدرسان دانشگاه هنر دعوت می‌کنیم تا این موضوع را به تفصیل طی سخنرانی شرح دهند و یکی از توجهات ویژه نگارخانه آفرینش توجه به آبرنگ است. 
 
وی گفت: دو جشنواره برای بهمن ماه در نظر گرفته‌ایم که به طور دوره‌ای در سال‌های بعد نیز اجرا می‌شود که یکی از آن‌ها «جشنواره نقاشی به رنگ انقلاب» است که در قالب یک کارگاه یک روزه مسابقه‌ای را برگزار می‌کنیم و جشنواره دیگر با مدیای عکس برگزار خواهد شد.
نظر شما